
Hey, Ik ben Paul
Ik deel graag mijn liefde voor eten met jullie. Mijn overtuiging is dat we via wat er op ons bord ligt de wereld een beetje beter (en lekkerder) kunnen maken. Lees hieronder meer over hoe ik dat doe!
Over mij
Ik ben Paul, oprichter van de Paul Dente, liefhebber van eten en (plant based) kok sinds 2016. De afgelopen jaren ben ik steeds meer bewust gaan leven en eten. Van een studie geneeskunde naar een master in duurzaamheid, van kok in een restaurant met burgers en steak naar een no-waste restaurant, naar een plant-based keuken. Tijdens de eerste corona lockdown ben ik bovendien op een boerderij in de Beemster gaan werken om meer te leren over groente. Nu komt alles samen in dit idee: heerlijk en gezond vegan eten voor elke gelegenheid!
Principes
Plantaardig koken: Ik kook 100% plantaardig (vegan). Zo wil ik mensen kennis laten maken met wat er allemaal mogelijk is zonder vlees, vis en zuivel. Plantaardig voedsel heeft een significant lagere negatieve invloed op alle soorten leven op onze planeet, is enorm veelzijdig en bovendien supergezond.
Natuurlijke producten: Boeren die goed voor hun land zorgen, zorgen voor de toekomst van hun land. Ik steun boeren die ruimte geven aan ecosystemen. Wil je hier meer over lezen? Check de site van mijn vriend en boer Arthur; Smaak Groenten!
Lokale producten: Ik haal zoveel mogelijk producten van dichtbij. Zo verminderen we transport van voedsel, is het eten altijd vers en uit het seizoen en kunnen we lokale, duurzame en biologische productieketens steunen.
In het seizoen: Omdat ik met lokale boeren werk is de groente altijd ‘in het seizoen’. Dat scheelt opslag, en groente hoeft niet van de andere kant van de wereld verscheept te worden. Bovendien is het veel leuker om te koken met wat de natuur op dit moment voorhanden heeft!
Tegen verspilling: Voedsel weggooien is zo zonde! Hoe duurzaam het ook geteeld is, dat telt niet als het in de prullenbak belandt. Daarom doe ik zo veel mogelijk om verspilling tegen te gaan. Bijv. door dingen in te maken en te fermenteren zodat het langer goed blijft. Daarnaast bestel ik regelmatig groente bij Instock, een initiatief tegen voedselverspilling dat producten met een (schoonheids-)afwijking afneemt van producenten en ze bij koks bezorgt.